Hyppää sisältöön

Lahden kaupunki on purkanut Reissu Ruotin liikennöintisopimuksen

Lahden kaupunki on tehnyt 26.1.2024 päätöksen Bus Travel Oy Reissu Ruotin liikennöintisopimuksen purkamista. Sopimus koskee linjojen 3, 7 ja 13 liikennöintiä. Irtisanottu kahdeksanvuotinen sopimuskausi on alkanut kesäkuussa 2022.

Lahden seudun liikenne on reklamoinut liikennöitsijää 29.11.2022–15.1.2024 muun muassa sopimuksen vastaisesta bussikalustosta ja ajamattomista vuoroista.

Reissu Ruotin kanssa tehdyn sopimuksen mukaan linjat 3, 7 ja 13 tulisi liikennöidä sähköbusseilla. Linjojen kilpailutuksessa ei ole vaadittu sähköistä liikennettä. Kilpailutukseen osallistuneet liikennöitsijät ovat määrittäneet tarjoamansa käyttövoiman ja päästöluokan, jotka ovat vaikuttaneet annettujen tarjousten pisteyttämiseen ja sopimusehtoihin. Sopimusehtojen mukaan sähköbussin voi korvata dieselvara-autolla, jos kalustossa tai latausjärjestelmässä on tekninen vika.

Linjojen liikennöitsijä on aikaisemmin tammikuussa ilmoittanut Lahden seudun liikenteelle pystyvänsä liikennöimään vain osan vuoroista neljällä dieselbussilla ja lopettavansa liikennöinnin kokonaan 31.1.2024.

Lahden seudun liikenne pitää tilannetta erittäin valitettavana niin liikenteen tilaajan, liikennöitsijän kuin asiakkaidensa kannalta ja pahoittelee matkustajille tilanteesta koituneita haittoja.

Korvaava liikenne hankittu

Linjojen 3, 7 ja 13 palvelu on ollut vaarassa keskeytyä äkillisesti. Korvaava liikenne on hankittu väliaikaisesti suorahankinnalla Koiviston Auto Lahti Oy:ltä. Sopimus alkaa 1.2.2024 ja päättyy kesäaikataulukauden 2025 lopussa. Liikennöinti hoidetaan väliaikaisen sopimuskauden ajan biodieselbusseilla.

Liikenne kilpailutetaan uudestaan väliaikaisen sopimuksen aikana.

Tällä hetkellä linjoilla 3, 7 ja 13 on vara-autoja, jotka turvaavat liikennettä 1.2.2024 saakka. Helmikuun alusta alkaen Koiviston Auto hoitaa koko linjojen 3, 7 ja 13 liikenteen.