Hyppää sisältöön

Talvikauden liikennöinti alkaa 9.8.2023: Muutoksia liikennöinnissä ja lipunmyyntikanavissa

Liikennöintikokeilu Pajulahteen käynnistyy ja useille linjoille on tehty pieniä aikataulumuutoksia. Myös lipunmyyntikanaviin on tulossa muutoksia syksyn aikana.

Painetun aikatauluvihkon julkaiseminen päättyy

Talvikauden 2023–2024 aikatauluvihko on viimeinen julkaistu aikatauluvihko. Reitit, aikataulut ja muu informaatio on saatavilla sähköisistä palveluista kuten reittioppaasta lahti.digitransit.fi ja LSL:n aikataulut-nettisivulta. Matkustajien on mahdollista saada maksutta tuloste käyttämiensä linjojen aikatauluista asiakaspalvelusta tai kuntien palvelupisteistä kesäkuusta 2024 lähtien. Aikatauluja voi jatkossa tulostaa myös itse LSL:n nettisivuille talvikauden 2023–2024 aikana lisättävästä aikataulupalvelusta.

Waltti Mobiilista ainoa mobiilisovellus – LSL-sovellus poistuu käytöstä

LSL keskittää mobiililippujen myynnin Waltti Mobiili -sovellukseen. LSL-sovellus poistuu käytöstä marraskuun 2023 lopussa.

Lippuautomaatit poistuvat käytöstä

Lahdessa sijaitsevat viisi lippuautomaattia poistetaan käytöstä marraskuun lopussa 2023. Automaatteja on käytetty pääasiassa matkakorttien lataamiseen. Kortteja voi ladata jatkossakin bussien ja palvelupisteiden lisäksi myös Waltin verkkokaupassa kauppa.waltti.fi, mistä lataus siirtyy matkakortille ilman viivettä samoin kuin lippuautomaatilla tehty lataus. Lisäksi kausilipun voi ostaa Waltti Mobiili -sovelluksesta puhelimeen ilman palvelumaksua.

Liikennöintimuutokset talvikaudelle 2023-2024

 • Linjalle 2 Myyntimiehenkatu – Mukkula on tehty 5 minuutin aikataulumuutoksia. Muutoksella parannetaan linjan aikatauluvarmuutta.
 • Linjalla 3 Renkomäki – Ruoriniemi klo 6.25 lähtöä on aikaistettu 5 minuuttia klo 6.20, jotta junayhteys Helsinkiin olisi paremmin saavutettavissa.
 • Linjan 7 Metsä-Pietilä – Karisto lähtöaikoja on muutettu 5 minuuttia aikataulujen luotettavuuden parantamiseksi. Lisäautoa käytetään jatkossa aamujen lisäksi myös iltapäivisin tupla-autona ruuhkaisimmilla lähdöillä.
 • Linjalle 8 Jalkaranta – Joutjärvi on lisätty yksi lähtö sunnuntai-iltaan klo 21.15, jotta linja vastaa paremmin alueen matkustajien tarpeisiin.
 • Linjoille 9M Metsämaa – Uusikylä ja 9K Kytölä – Uusikylä on tehty 5 minuutin aikataulumuutoksia. Lisäksi linjalle 9M on lisätty arkiaamuihin yksi lähtö klo 5.00 Metsämaalta Uuteenkylään.
 • Linjalle 10 PHKS – Harjuviidantie on lisätty reittivariaatio, joka käy Pajulahden urheiluopistolla. Pajulahteen ajetaan kolmesti päivässä: Kauppatorilta klo 7.10, 16.10 ja 19.45, Pajulahdesta klo 7.50, 16.50 ja 20.25. Pajulahden reitti toteutetaan yhden talvikauden kokeiluna, jonka jälkeen arvioidaan jatkoa.
 • Linjalle 12 Ala-Okeroinen – Herrasmanni on lisätty vuoroja aamun ja iltapäivän ruuhka-aikoihin Ala-Okeroinen – Kauppatori -välillä, jotta linja vastaa paremmin yritysalueiden tarpeisiin. Linja 12 jatkaa poikkeusreitillä Mytäjäisten työmaan vuoksi arvion mukaan elokuun loppuun asti.
 • Linjoille 21A/B Salpakangas – Hollola kk – Salpakangas on tehty aikataulumuutoksia. Klo 4.35 ja 11.20 lähdöt Salpakankaalta Hollolan kirkonkylälle sekä klo 5.00 ja 12.00 lähdöt Hollolan kirkonkylältä Salpakankaalle on lakkautettu. Linjalle on lisätty kaksi vuoroa ilta-aikaan: Hollola kk klo 19.00 ja 20.00, Salpakangas klo 18.30 ja 19.30. Muutoksella parannetaan Hollolan kirkonkylän ja Salpakankaan välisiä yhteyksiä vastaamaan asiakkaiden tarpeita. Linja ajetaan jatkossa Salpakankaalla reittiä Mäkirinteentie – Keskuskatu – Kansankatu.
 • Linjan 24 Salpakangas – Matkakeskus reittiä ja aikataulua on muutettu palvelemaan paremmin yhteyksiä Hollolasta suoraan matkakeskukselle. Linjan päätepysäkki Hollolassa on siirretty Tiilikankaalle, josta liikennöidään reittiä Tiilikankaantie – Soramäentie – Salpaharjuntie – Tiilijärventie – Keskuskatu – Kansankatu – Terveystie – Keskikankaantie – Hämeenlinnantie – Mannerheiminkatu – Matkakeskus tunnin vuorovälillä arkisin klo 6.10 – 9.10 ja klo 14.50 – 17.50
 • Linjoilta 40 ja 41 Lahti – Vääksy on karsittu arki-iltojen vuoroja vähäisen käyttäjämäärän vuoksi. Illan viimeiset vuorot lähtevät Lahdesta klo 18.50, 20.30 ja 22.10, Vääksystä klo 18.10, 19.40 ja 21.20. Lisäksi osalle vuoroista on tehty 5-10 minuutin aikataulumuutoksia aikataulujen luotettavuuden parantamiseksi. Linjan 40 poikkeusreitti Paimelassa ja Kalliolassa jatkuu siltatyömaan vuoksi 15.8. asti.
 • Linjalle 42 Lahti – Vääksy – Padasjoki on tehty pieniä aikataulumuutoksia arkipäivien vuoroihin.
 • Linja 61 Orimattila – Lahti ja linjat 71, 72, 73 Heinola – Lahti – yhdistetään yhdeksi Heinola – Lahti – Orimattila -linjaksi aikatauluvarmuuden parantamiseksi. Linjatunnukset ovat jatkossa Heinolan suunnan liikenteessä käytetyt 71, 72 ja 73. Linjatunnukset 61 ja 69 lakkautetaan. Vuorojen määrä pysyy samana, mutta osalle vuoroista on tehty 5-10 minuutin aikataulumuutoksia.

Talvikauden reitit ja aikataulut löytyvät reittioppaasta, kun vaihdat lähtöpäiväksi 9.8. jälkeen olevan päivämäärän.

Aikatauluvihko on ladattavissa (PDF) aikataulut -sivulta. Painettuja aikatauluvihkoja saa LSL:n myyntipisteistä ja busseista.