Hyppää sisältöön

Tervetuloa Lahden seudun liikenteen uusille nettisivuille

Lahden seudun liikenne on uudistanut nettisivunsa. Uudistuksessa on huomioitu erityisesti saavutettavuusvaatimukset ja mobiilikäyttö.

Vanha lsl.fi-sivusto oli julkaistu Lahden seudun liikenteen aloittaessa toimintansa vuonna 2013. Sivusto ei täyttänyt enää nykyisiä digipalvelulain saavutettavuusvaatimuksia ja olisi vaatinut teknisiä uudistuksia ja sisältömuutoksia.

Uusi sivusto on toteutettu kustannustehokkaasti ns. erillissivustona lahti.fi pääsivuston rinnalla WordPress-MultiSite -ratkaisulla. Yhteistyökumppanina uudistuksessa on ollut Geniem Oy. Verkkosivuja on tehty tiimityönä Lahden kaupungin joukkoliikenneyksikössä oman työn ohella.

Sivustouudistuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota mobiilikäyttökokemukseen, asiakkaan palvelupolkuihin ja visuaaliseen ilmeeseen. Sivusto on myös teknisesti toteutettu niin, että se täyttää saavutettavuusvaatimukset.

Erityisesti muutos on vaikuttanut esimerkiksi hinnastoihin, jotka on nyt toteutettu aiempien kuvatiedostojen sijaan html-taulukoina, jotka ovat luettavissa myös ruudunlukuohjelmilla.

Aikatauluja ei enää ladata nettisivuille linjakohtaisina pdf-tiedostoina, vaan aikataulut-sivulta löytyy linkki reittioppaaseen, josta linjakohtaiset aikataulut saa näkyviin laittamalla hakukenttään linjan numeron. Perinteiseen taulukkoon tottuneille nettisivuilta löytyy koko aikatauluvihko pdf-tiedostona.

Päivitystyötä jatketaan sivuston julkaisemisen jälkeen ja helppokäyttöisyyteen kiinnitetään jatkossa erityistä huomiota.