Koulumatkatukilippu

Waltti-kortille voi ladata Kelan koulumatkatuetun 30 päivän kausilipun.

Kela myöntää koulumatkatuen opiskelijoille, jotka ovat hakemuksen mukaan tukeen oikeutettuja. Lisätietoja hakemukseen liittyen löytyy Kelan sivuilta.

Näin hankit koulumatkatukilipun:

1. Täytä koulumatkatukihakemus, jonka saat oppilaitoksesta, Kelasta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.

2. Jätä hakemuslomake oppilaitokseesi. Siellä tiedot tarkistetaan ja saat ostotodistuksen, johon on merkitty lipun ostokertojen määrä ja ostoajankohdat.

3. Ostotodistuksella voit ostaa lipun Lahti-Pisteestä, Heinolan kaupunginkirjastolta ja Asiointipiste Piipahluksesta.

4. Oma maksuosuutesi matkalipusta on enintään 43 e/kk. Lipun myyjä laskuttaa muun osan lipun hinnasta Kelalta (myös pikavuorolisän).

Koulumatkatukilippua voi lisäladata ilman palvelumaksua yllämainituissa palvelupisteissä, busseissa sekä muissa myynti- ja palvelupisteissä. Muut myynti- ja palvelupisteet perivät kuitenkin provision kortin lataamisesta.

Koulumatkatukilippua voi lisäladata ainoastaan ostotodistuksessa mainittuna ostoajankohtana. Opiskelija-alennuksen saamiseksi tulee Waltti-matkakortin asiakasryhmänä olla opiskelija. Muutoksen voi käydä tekemässä Lahti-Pisteessä tai rajoitetussa asiakaspalvelupisteessä. Opiskelijan asiakasryhmä on voimassa todistukseen merkityn määräajan ja sen jälkeen asiakasryhmä tulee käydä joko muuttamassa (aikuinen/nuori) tai uusia asiakasryhmän voimassaoloaika, jos opinnot jatkuvat.

Koulumatkatuetulle Waltti-kortille voi ladata myös arvoa, mutta tällöin bussissa kortilta veloitetaan aina aikuisen arvolipun hinta. Alle 17-vuotiaat opiskelijat, jotka ovat oikeutettuja matkustamaan lasten arvolipun hinnalla, tarvitsevat kokonaan uuden kortin arvon käyttöön.