Seniorit

Lahden seudun liikenteessä 65 vuotta täyttäneet seniorit ovat oikeutettuja matkustamaan alennettuun hintaan Waltti-kortin arvolipulla arkisin klo 9.00–14.00 sekä viikonloppuisin koko päivän ajan. Matkustettaessa seniorilipun voimassaoloajan ulkopuolella matkakortilta veloitetaan aikuisen arvolipun hinta. Esimerkiksi AB-vyöhykkeillä seniorilipun hinnaksi tulee 1,70 euroa.

Alennus on voimassa kaikilla LSL:n vuoroilla lukuun ottamatta markkinaehtoisia vuoroja. Lisätietoja seniorialennuksen käyttämisestä Lahti-Hämeenlinna-vuoroilla Lahti-Hämeenlinna seutuliikenne -sivulta.

Seniorilippu toimii ja alennus on voimassa vain henkilökohtaisella Waltti-matkakortilla maksetuilla matkoilla (arvolippu). Arvo on Waltti-matkakortille ladattua rahaa. Alennusta ei ole saatavilla haltijakohtaiseen korttiin, kausilippuun, mobiililippuun eikä bussista ostettavaan kertalippuun.

Uuden Waltti-kortin hankinta ja asiakasryhmän päivitys onnistuvat Lahti-Pisteessä sekä rajoitetuissa asiakaspalvelupisteissä. Waltti-kortin voi ladata myyntipisteissä ja Waltin nettikaupassa.

Uutta korttia luodessa Waltti-kortille merkitään oletusmatkustusvyöhykkeet, joilla pääsääntöisesti matkustetaan. Kun matkustat Lahden seudun liikenteessä oletusvyöhykkeiltä poikkeavan matkan, mainitse siitä kuljettajalle ennen kortin leimaamista laitteessa.

Seniorilipulla on vaihto-oikeus. Vaihtoajan puitteissa voi vapaasti vaihtaa maksetuilla vyöhykkeillä bussista toiseen.

Seniorin Waltti-kortilla voi maksaa myös mukana matkustavan henkilön matkan, mutta kortilta veloitetaan tuolloin aina aikuisen arvolipun hinta, sillä seniorialennus on henkilökohtainen etuus.

Miten saan seniorialennuksen?

Tulosta tästä esite seniorilipusta

Taulukko: Arvolippujen hinnat 12.8.2019 alkaen