Hyppää sisältöön

Hollolan bussiliikenteeseen muutoksia 7.6. alkaen

Hollolan seudun bussiliikenteeseen on tulossa muutoksia LSL:n kesäaikataulukauden alkaessa 7. kesäkuuta. Osalla linjoista muutokset ovat pysyviä ja jatkuvat myös talvikaudella.

Uudet aikataulut ja reittikartat löytyvät sähköisesti http://lahti.digitransit.fi.

Aikatauluvihkon näköisversio on luettavissa pdf-tiedostona www.lsl.fi/reitit-ja-aikataulut/aikataulut/.

Paperisen aikatauluvihkon voi noutaa Hollolassa palvelupiste Piipahluksesta, Nuottikuja 2. Aikatauluvihkoja tulee kesäkuussa jakoon myös busseihin.

Muutokset toteutetaan osana Lahden seudun runkolinjastotyötä sekä Hollolan kunnan talouden sopeuttamistoimia karsimalla osin päällekkäistä vuorotarjontaa.

Linja 10/10S Salpakangas – Kauppatori – Vipusenkatu

Linja 10 poistuu käytöstä. Matkustusmäärät olivat linjan 10 vuoroilla vähäisiä jo ennen koronan vuoksi toteutettuja toisen asteen pitkiä etäopetusjaksoja. Hollolasta Lahteen ajavilta linjoilta 4 ja 8 voi vaihtaa Vipusenkadulle meneviin busseihin Lahden kauppatorilla tai Matkakeskuksella. Vipusenkadun kampuksen lähelle pääsee kesäkaudella linjoilla 5, 9 ja 71. Talvikaudella Vipusenkadulle ajaa lisäksi linja 16.

Linja 11A/B Hollola kk – Salpakangas

Linja ajetaan jatkossa Hollolan sisäisenä kiertolinjana aamupäivisin (11 B) Hollola kk-Soramäki-Salpakangas-Kumpula-Messilä-Hollola kk ja iltapäivisin päinvastoin (11 A). Linja ei jatkossa aja enää Salpakankaalta Lahteen. Linjalta voi vaihtaa Lahteen meneviin vuoroihin Salpakankaalla. Parhaiten vaihdot onnistuvat Terveystien alkupään ja Tarmontien pysäkeillä.

Linja 20 Hollola kk – Kauppatori

Linjaa 20 Hollola kk-Kauppatori ei ajeta kesällä.

Linja 33 Kukkila – Kauppatori

Linjan reitti pysyy samana, mutta linjanumero vaihtuu. Linja ajetaan jatkossa numerolla 23.

 • Kaikissa LSL:n lipuissa on rajaton matkustusoikeus vyöhykkeistä riippuen vähintään 60 minuutin ajan.

  Hollolassa Salpakangas, Tiilijärvi ja Tiilikangas sijoittuvat C-vyöhykkeelle. Matkustaessasi Lahteen ostat siis jo ensimmäiseen bussiin noustessasi lipun kolmelle (A-C) vyöhykkeelle. Kolmen vyöhykkeen lipulla on 75 minuutin vaihtoaika eli tuona aikana saat vaihtaa bussia rajattomasti A-C-vyöhykkeiden sisällä. Jos asiointisi nopea, voit tehdä siis myös paluumatkan samalla lipulla, kunhan vaihtoaikaa on vielä jäljellä. Voit nousta linja-autoon lipun voimassaoloaikana ja jatkaa perille asti, vaikka lipun voimassaoloaika päättyisi matkan aikana.

  Vaihtoaika lasketaan lipun osto- tai leimaushetkestä.

  • Waltti-korttia käytettäessä arvolipun vaihto-oikeus leimautuu automaattisesti, mikäli korttia käytetään vaihtoajan sisällä lukijalaitteessa.
  • Käteisellä ostettuihin kertalippuihin tulostuu kuitin alareunaan kelpoisuusvyöhykkeet ja voimassaoloaika. Näytä kuitti kuljettajalle bussia vaihtaessasi.
  • Mobiilisovelluksella ostetun mobiililipun voimassaolo alkaa lipun ostohetkellä. Leimaa mobiililippu lukijalaitteessa aina bussiin noustessasi.
  • Lippuautomaatista ostetun kerta- ja päivälipun voimassaolo alkaa lipun ostohetkellä. Näytä lippu kuljettajalle bussiin noustessasi.

  Reittisuunnittelua ja vaihtoyhteyksien hakuja voi tehdä reittioppaassa http://lahti.digitransit.fi. Ohjeita reittioppaan käyttöön on julkaistu videolla LSL reittioppaan perustoiminnot – YouTube.

Linjasto uudistuu